Trečiadienis, 21 gegužės, 2025
  • Tinklas
  • Reklama
  • Kontaktai
ARCHYVAS
ĮKELK PRANEŠIMĄ
mano Joniškis!
  • Naujienos
VIDEO
No Result
View All Result
  • Verslas
  • Žmonės
  • Jaunimas
  • Sveikata
  • Maistas
  • Nuomonės
  • Politika
  • Turizmas
  • Kultūra
  • Sportas
  • Pramogos
  • Kriminalai
  • Įvairūs
mano Joniškis!
No Result
View All Result

Pigiau ir sveikiau: „Ant Medinės Lentelės“ dalijasi receptu, kaip ant grilio pasiruošti kebabą su naminiu česnakiniu padažu

RINA@ RINA
Pirmadienis, 6 gegužės, 2024
0
Laisvalaikis gryname ore ir kebabas – daugelio ypač mėgstamas derinys. O jeigu dar jis su česnakiniu padažu, tai atsispirti šiam skonių deriniui yra išties sunku. Visai nesunku kebabą pasigaminti ir namuose, o privalumų bus gausybė: patiekalas atsieis pigiau, bus sveikesnis ir netgi skanesnis. Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė dalijasi lengvu receptu, kurį neabejotinai šį šiltąjį sezoną naudosite ne kartą.
Pigiau ir sveikiau: „Ant Medinės Lentelės“ dalijasi receptu, kaip ant grilio pasiruošti kebabą su naminiu česnakiniu padažu

Įvairiau, paprasčiau ir sveikiau – taip galima apibūdinti pirkėjų pasirinkimą įsibėgėjant šiltajam sezonui, pastebi Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.

„Daug pirkėjų yra ištikimi tradiciniams patiekalams, tokiems kaip pagal savą receptą marinuoti šašlykai iš šviežios mėsos. Tačiau jau ne vienerius metus matome, kad vis gausesnis ratas pirkėjų noriai leidžiasi į kulinarinius eksperimentus: grilina žuvį, jūros gėrybes, sūrius, šviežias daržoves ir net vaisius. Net ir renkantis mėsos gaminius ieško įvairovės: kiaulieną dažniau keičia vištiena, pirmenybę teikia jau marinuotiems šašlykams ar kepsniams. Juos ypač vertina patogumą ir savo laiką branginantys pirkėjai, todėl kasmet jiems siūlome ir jau pamėgtų gaminių, ir kepsninių sezonui naudingų naujovių“, – sako G. Kitovė.

Panašusturinys

Požeminio vandens būklė Lietuvoje: natūralūs svyravimai ir žmogaus veiklos pėdsakai

„Sodros“ informacija apie pensijų kaupimą: 83 tūkst. žmonių dar neperskaitė pranešimų

Nusibodo tradicinis Velykų meniu? Restorano šefas D. Špakauskas siūlo jį pagyvinti – 3 nebrangūs ir naujoviški variantai

AML dalijasi: naminis kebabas su grilinta vištiena

Pagaliau startavo maisto lauke sezonas – daugelis jo taip pasiilgo, kad norisi grilį kaisti vos ne kasdien. Jeigu įprasti šašlykai ar kepsneliai nusibodo, naujų vėjų į savo meniu K. Pišniukaitė-Šimkienė siūlo su be galo gardžiu kebabu.

Mityboje maisto tinklaraštininkė sako ieškanti balanso tarp skonio, maistingumo ir estetikos. Tad jos kuriami receptai skirti šiuolaikiškam žmogui – tam, kuriam maistas yra šiek tiek daugiau nei tik poreikis. Ne be reikalo jos receptai išpopuliarėja – K. Pišniukaitė-Šimkienė stengiasi, kad kiekvienas jų net ir rečiau gaminančiam visada pavyktų lengvai ir labai skaniai.

„Kadangi rutinos aš nemėgstu tiek namų, tiek lauko virtuvėje, tai su iškepusia sultinga vištiena, daržovėmis, feta ir česnakiniu padažu šį sezoną susukau naminius kebabus. Skonį valgiusieji įvertino 10 balų iš 10, todėl galiu ramiai sakyti, kad bus daug skaniau (ir, žinoma, sveikiau) už tai, ką paslapčia perkame kebabinėse“, – sako „Ant medinės lentelės“ autorė.

Šiuolaikinis kebabas, kuris pastaraisiais dešimtmečiais išpopuliarėjęs ir Lietuvoje kilęs iš turkų virtuvės, pasakoja „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė. Šiuo žodžiu apibendrintai vadinamos kelios dešimtys patiekalų – nuo „liulia kebabų“ iki „donerkebabų“.

Nėra visiškai žinoma, iš kur kebabas kilęs, nes šis patiekalas žinomas daugelyje Artimųjų ir Vidurio Rytų šalių. Pats žodis „kebabas“ atėjęs iš persų kalbos ir reiškia suvertą ir ant ugnies keptą mėsą. Pasak legendos, patiekalas atsirado kareivių dėka, kurie tokiu būdu kepdavo ant iešmų suvertą mėsą.

Tradiciškai kebabai būdavo gaminami iš avienos, tačiau dabar jų įdaras yra pats įvairiausias: nuo kiaulienos iki vištienos, nuo sūrio iki augalinių alternatyvų mėsai. Lietuvoje šis patiekalas dažniausiai gaminamas suktinuko, tortilijos arba pitos, įdarytos mėsa, salotomis ir padažu, pavidalu.

Porcijos: 4

Reikės: 800 g vištienos šlaunelių šašlyko švelniame marinate, 5 romaninės salotos lapų, 2 šviežių trumpavaisių agurkų, 10 vyšninių pomidorų, 1 raudonojo svogūno, 1 v. š. alyvuogių aliejaus, 1 v. š. šviežiai spaustų citrinos sulčių, 1 a. š. medaus, druskos, pipirų, 100 g fetos, 4 vnt. plokščių duonelių arba tortilijų, „Sriracha“ padažo, jei norisi aštriau.

Česnakiniam padažui reikės: 200 g graikiško jogurto, 1 v. š. majonezo, 1 v. š. citrinos sulčių, 2 skiltelių česnako, saujelės šviežių krapų, druskos, pipirų.

Gaminame:

  1. Vištieną sumauname ant iešmų ir kepame kepsninėje įprastai arba, jei naudojate „kamado“ tipo kepsninę, galima kepti apie pusvalandį netiesioginėje kaitroje 180 laipsnių temperatūroje ir tuomet apskrudinti tiesioginėje kaitroje 5–10 min. Iškepusią mėsą supjaustome juostelėmis.
  2. Paruošiame salotas: sumaišome smulkintą romaninę salotą, agurkus, pomidorus, svogūną, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, medų, druską ir pipirus.
  3. Paruošiame česnakinį padažą: sumaišome visus jo ingredientus.
  4. Pašildome duoneles / tortilijas.
  5. Duonelių viduryje gausiai dedame salotų, vištienos juostelių, fetos, apšlakstome padažu ir, jei mėgstate aštriau, aštriu padažu.
Šiame straipsnyje
+++ IkiMaistasPranešimai

Savaitės Klausimas

Ar sutiktumėte mokėti didesnius mokesčius krašto gynybai finansuoti?

Komentuoti

Siūlomas turinys

Nuo liepos įsigalios svarbus pakeitimas: dalis vairuotojų nebegalės naudotis savo automobiliais, tačiau ką jiems daryti – vis dar neaišku

Nuo liepos įsigalios svarbus pakeitimas: dalis vairuotojų nebegalės naudotis savo automobiliais, tačiau ką jiems daryti – vis dar neaišku

21 gegužės, 2025
Tarptautinės muziejų dienos proga Dariui Vičui įteiktas padėkos ženklas

Tarptautinės muziejų dienos proga Dariui Vičui įteiktas padėkos ženklas

20 gegužės, 2025
Žygimantas Mauricas. Rinka išgyvena renesansą ar tik laikiną šuolį?

Žygimantas Mauricas. Rinka išgyvena renesansą ar tik laikiną šuolį?

19 gegužės, 2025

Joniškyje – vagystė nuo stulpo ir rastas moters kūnas

19 gegužės, 2025
Įspūdingos 220 stalo žaidimų kolekcijos savininkas L. Bulotas: darbas „Lidl“ – kaip gerai sukurtas ir įtraukiantis stalo žaidimas

Įspūdingos 220 stalo žaidimų kolekcijos savininkas L. Bulotas: darbas „Lidl“ – kaip gerai sukurtas ir įtraukiantis stalo žaidimas

15 gegužės, 2025
„Sodra“ moka išmokas, kai tėvai nevykdo pareigos išlaikyti vaiką: per metus skiriama 20 milijonų eurų

„Sodra“ moka išmokas, kai tėvai nevykdo pareigos išlaikyti vaiką: per metus skiriama 20 milijonų eurų

15 gegužės, 2025
Daugiau
Kitos naujienos
Verta žinoti: kaip reitinguoti kandidatus į Seimą ir kodėl tai svarbu

Prasideda balsavimas iš anksto Prezidento rinkimuose ir referendume

Nukentėję autoįvykiuose dažnai nepasinaudoja viena svarbia kompensacija

Nukentėję autoįvykiuose dažnai nepasinaudoja viena svarbia kompensacija

© 2012 – 2022 manoRaseiniai.lt

  • Verslas
  • Žmonės
  • Jaunimas
  • Sveikata
  • Maistas
  • Nuomonės
  • Politika
  • Turizmas
  • Kultūra
  • Sportas
  • Pramogos
  • Kriminalai
  • Įvairūs
  • Verslas
  • Žmonės
  • Jaunimas
  • Sveikata
  • Maistas
  • Nuomonės
  • Politika
  • Turizmas
  • Kultūra
  • Sportas
  • Pramogos
  • Kriminalai
  • Įvairūs
  • RINA.lt
  • RINA.lt

Regioninės informacinės naujienų agentūros partneris.

efav

eLengvai tinklas.

eLengvai MEDIA GROUP

No Result
View All Result
  • Naujienos
  • Kontaktai

© 2012 - 2023 eLengvai - MEDIA GROUP // UAB MANO RASEINIAI.