Duonos, užkandžių ir šaldytų gaminių įmonės „Mantinga“ vyriausiasis technologas Darius Anelauskas pirmiausiai nusprendė pasidalinti receptu, puikiai tinkančiu pusryčiams ir patenkinsiančiu smaližių poreikius.
SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS VAFLIAI SU UOGOMIS
Jums reikės:
250 g sluoksniuotos bemielės tešlos;
250 g maskarponės;
200 g įvairių uogų, mėtų lapelių papuošimui;
miltelinio cukraus papuošimui.
„Sluoksniuotą tešlą supjaustykite kvadratėliais, kad tilptų į vaflinę. Kepkite tešlos kvadratėlius gerai įkaitintoje vaflinėje, kol gražiai apskrus. Ant karštų vaflių dėkite po šaukštą maskarponės. Papuošimui siūlau vaflius apibarstyti uogomis, milteliniu cukrumi bei keliais mėtų lapeliais“, – dalijasi D. Anelauskas.
PRANCŪZIŠKAS BATONAS SU SŪRIO PADAŽU
Jums reikės:
100 g tarkuoto fermentinio sūrio;
100 g tarkuotos mocarelos;
5 g kukurūzų krakmolo;
1 skiltelės česnako;
½ šaukštelio džiovintų žolelių;
100 g pieno;
1 prancūziško batono su česnakiniu įdaru.
Puode sumaišykite sūrius, krakmolą ir pieną. Įtarkuokite česnaką ir suberkite džiovintas žoleles. Nuolat maišydami kaitinkite, kol masė taps vientisa. Paruoštą sūrio mišinį supilkite į serviravimo indą ir patiekite su laužytu prancūzišku batonu.
SKREBUČIAI SU ANČIUVIAIS IR MANGŲ-POMIDORŲ SALOTOMIS
Jums reikės:
Tamsios duonos CIABATTA;
1 mango;
3–4 skirtingų spalvų pomidorų;
50 g ančiuvių filė aliejuje;
kelių šakelių šviežių bazilikų;
1 skiltelės česnako;
šlakelio alyvuogių aliejaus;
druskos, juodųjų pipirų.
Duoną supjaustykite stambiomis riekelėmis ir paskrudinkite. Skrudintą duoną įtrinkite česnaku. Mangą nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
„Pomidorus taip pat supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su mangais ir bazilikų lapeliais. Įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, įberkite druskos ir pipirų. Ant paruoštų skrebučių dėkite po šaukštą pomidorų-mangų salotų ir išdėliokite ančiuvius“, – pataria „Mantingos“ maisto gamybos ekspertas.
Komentuoti