Pirmadienis, 21 balandžio, 2025
  • Tinklas
  • Reklama
  • Kontaktai
ARCHYVAS
ĮKELK PRANEŠIMĄ
mano Joniškis!
  • Naujienos
VIDEO
No Result
View All Result
  • Verslas
  • Žmonės
  • Jaunimas
  • Sveikata
  • Maistas
  • Nuomonės
  • Politika
  • Turizmas
  • Kultūra
  • Sportas
  • Pramogos
  • Kriminalai
  • Įvairūs
mano Joniškis!
No Result
View All Result

Mitybos planavimas: kaip sumažinti maisto švaistymą?

Gali Sudominti!@ Gali Sudominti!
Šeštadienis, 11 lapkričio, 2023
0
Jungtinių Tautų organizacijos duomenimis, kasmet žmonės išmeta/iššvaisto net trečdalį maisto. Tai daro neigiamą įtaką tiek aplinkai, tiek ekonomikai ir socialinei gerovei. Taip pat ir kiekvienam individualiai: juk „vėjais išleidžiama“ nemaža suma pinigų.
Mitybos planavimas: kaip sumažinti maisto švaistymą?

Pastebėjote, kad prisiperkate per daug maisto ir jo nespėjate suvartoti? Trokštate gyventi tvariau, tačiau nežinote, kaip tai padaryti? Pateikiame jums kelis patarimus: kaip sumažinti maisto švaistymą?

Apgalvokite visos savaitės meniu

Panašusturinys

Revizinių durelių universalumas ir jų montavimas

3 pigios alternatyvos majonezui iš avokadų, pupelių ir varškės: truksit vos 15 minučių, o tiks įvairiems patiekalams

Naujųjų metų vakarėlio planavimas: idėjos ir patarimai

Ar į maisto prekių parduotuvę einate pasiruošę, t. y. tiksliai žinodami, kokių prekių jums reikia? Net jei ir atsakėte teigiamai, tikriausiai jūsų prekių krepšelyje retkarčiais atsiranda impulsyvių pirkinių. Jei norite sutaupyti, o taip pat sumažinti maisto švaistymą, tokių prekių reikėtų stengtis atsisakyti.

Geriausia, eiti apsipirkti rečiau, bet tikslingiau. Apgalvokite, koks šią savaitę bus jūsų meniu: ką valgysite pusryčiams, kokius patiekalus gaminsite pietums, kaip užkandžiausite, ką valgysite vakarais. Turėdami planą, galėsite pirkti tik tas prekes, kurių jums tikrai reikia. Ilgainiui išmoksite tiksliai apskaičiuoti, kiek ir kokių produktų suvalgote per savaitę. Tokiu būdu, išmesite kur kas mažiau maisto likučių/sugedusio maisto.

Susidarykite prekių sąrašą

Vien tik savaitės meniu apgalvoti neužtenka – rekomenduojame viską užsirašyti. Į parduotuvę atėję su pirkinių sąrašu galėsite net neiti į skyrius, kuriuose nėra jums reikalingų produktų. Tokiu būdu, išvengsite impulsyvių pirkinių, kurie galiausiai lieka nesuvartoti ar sugenda.

Beje, sudarinėdami prekių sąrašą nepamirškite peržvelgti ir parduotuvių kainų leidinių. Galbūt ten slepiasi jums aktualūs pasiūlymai ar akcijos? Juk kam mokėti brangiau, jei galima sutaupyti.

Nebijokite pirkti nukainotų prekių

Nemaža dalis žmonių vis dar kritiškai žvelgia į nukainoto maisto lentynas. Gajus mitas, jog ten sudėtos pasenusios prekės. Vis dėlto, tai tikrai nėra tiesa – nukainotų prekių lentynose įprastai guli prekės, kurių galiojimas baigiasi kitą arba dar kitą dieną. Ką tai reiškia? Tądien, kai perkate, jos tikrai tinkamos vartoti. Jei perkate maistą, kurį valgysite dar tą pačią dieną, kodėl jo nenusipirkus iš nukainotų lentynų? Pirma, nemažai sutaupysite. Antra, prekė bus suvartota dar iki galiojimo pabaigos. O tai reiškia, jog parduotuvė jos neišmes – maistas nebus bereikalingai išeikvotas.

Maisto likučius užšaldykite

Šaldytuve liko puselė paprikos? O gal pora vištienos šlaunelių, kurių galiojimas jau greitai baigsis? Neskubėkite išmesti. Tokį maistą galite užšaldyti. O po kelių dienų ar net savaičių iš šaldytų daržovių likučių išsivirsite puikų sultinį. Šaldytas vištienos šlauneles išsikepsite ir bus puikūs pietūs!

Beje, užšaldyti galima ne tik daržoves ar mėsą, bet ir žuvį, pieno produktus, duoną ir kt. Viską, ko nespėjate laiku suvartoti. Būkite sumanūs: tokiu būdu ne tik iššvaistysite mažiau maisto, bet ir sutaupysite pinigų.

 

Šiame straipsnyje
+++ InvesticijosNelaimės

Savaitės Klausimas

Ar sutiktumėte mokėti didesnius mokesčius krašto gynybai finansuoti?

Komentuoti

Siūlomas turinys

Nusibodo tradicinis Velykų meniu? Restorano šefas D. Špakauskas siūlo jį pagyvinti – 3 nebrangūs ir naujoviški variantai

Nusibodo tradicinis Velykų meniu? Restorano šefas D. Špakauskas siūlo jį pagyvinti – 3 nebrangūs ir naujoviški variantai

11 balandžio, 2025
Originalūs kepiniai, kurie taps Velykų žvaigždėmis: nuo Dubajaus stiliaus pyrago iki nuotaikingų zuikučių-sausainių

Originalūs kepiniai, kurie taps Velykų žvaigždėmis: nuo Dubajaus stiliaus pyrago iki nuotaikingų zuikučių-sausainių

11 balandžio, 2025
Tuno salotos nuo Velykų stalo dings pačios pirmos – 5 skanūs, pigūs ir greitai pagaminami variantai

Tuno salotos nuo Velykų stalo dings pačios pirmos – 5 skanūs, pigūs ir greitai pagaminami variantai

10 balandžio, 2025
Repetuojame Velykas: 3 netikėti receptai, kurie nustebins artimuosius. Išbandykite!

Repetuojame Velykas: 3 netikėti receptai, kurie nustebins artimuosius. Išbandykite!

10 balandžio, 2025
Maisto saugos kultūra: kuo ir kodėl ji svarbi su maistu dirbantiems verslams?

Maisto saugos kultūra: kuo ir kodėl ji svarbi su maistu dirbantiems verslams?

24 sausio, 2025
Itališko skonio savaitgalis: pasigaminkite greitą ir pigų vištienos receptą

Itališko skonio savaitgalis: pasigaminkite greitą ir pigų vištienos receptą

22 lapkričio, 2024
Daugiau
Kitos naujienos
Maisto gaminimas vienam: patarimai ir receptai, kaip tai daryti nebrangiai, lengvai ir skaniai

Maisto gaminimas vienam: patarimai ir receptai, kaip tai daryti nebrangiai, lengvai ir skaniai

Pokyčiai – nuo šiandien aukoti galima ir „Maximos“ taromatuose – prekybos tinklas jungiasi prie senųjų miškų išsaugojimo iniciatyvos

Pokyčiai – nuo šiandien aukoti galima ir „Maximos“ taromatuose – prekybos tinklas jungiasi prie senųjų miškų išsaugojimo iniciatyvos

© 2012 – 2022 manoRaseiniai.lt

  • Verslas
  • Žmonės
  • Jaunimas
  • Sveikata
  • Maistas
  • Nuomonės
  • Politika
  • Turizmas
  • Kultūra
  • Sportas
  • Pramogos
  • Kriminalai
  • Įvairūs
  • Verslas
  • Žmonės
  • Jaunimas
  • Sveikata
  • Maistas
  • Nuomonės
  • Politika
  • Turizmas
  • Kultūra
  • Sportas
  • Pramogos
  • Kriminalai
  • Įvairūs
  • RINA.lt
  • RINA.lt

Regioninės informacinės naujienų agentūros partneris.

efav

eLengvai tinklas.

eLengvai MEDIA GROUP

No Result
View All Result
  • Naujienos
  • Kontaktai

© 2012 - 2023 eLengvai - MEDIA GROUP // UAB MANO RASEINIAI.