Trečiadienis, 19 lapkričio, 2025
  • Tinklas
  • Reklama
  • Kontaktai
ARCHYVAS
ĮKELK PRANEŠIMĄ
mano Joniškis!
VIDEO
No Result
View All Result
  • Verslas
  • Žmonės
  • Jaunimas
  • Sveikata
  • Maistas
  • Nuomonės
  • Politika
  • Turizmas
  • Kultūra
  • Sportas
  • Pramogos
  • Kriminalai
  • Įvairūs
mano Joniškis!
No Result
View All Result

Ar nugriebus pelėsį nuo uogienės ją vis dar saugu valgyti?

RINA@ RINA
Ketvirtadienis, 28 rugsėjo, 2023
0
Autorius: VMVT
Rudeniui atvykus į mūsų kiemą – metas išsaugoti vasaros skonius stiklainiuose. Tačiau, ar tikrai viską žinote apie šį gaminimo būdą? VMVT specialistai primena, ko reikėtų nepamiršti namų sąlygomis gaminant konservus.
Ar nugriebus pelėsį nuo uogienės ją vis dar saugu valgyti?

#image_title

Konservavimo ir uogienių virimo procesas turi būti pradedamas nuo stiklainių paruošimo. Stiklainiai turi būti nesuskilę, gerai išvalyti. Svarbu žinoti, jog stiklainius nulieti  ir apiplauti  šiltu vandeniu nepakanka – šiltas vanduo tik pašalina ant stiklainio esančius nešvarumus, tačiau pačių stiklainių nedezinfekuoja, o juos dezinfekuoti privalu. Verdantis vanduo ar kaitinimas orkaitėje gali būti naudojamas kaip vienas iš dezinfekcijos būdų. Konservuojami produktai turi būti neužteršti, nepernokę, nuvalyti, pašalintos nevalgomos dalys.

Pasterizavimas – tai labai svarbus maisto konservavimo procesas, kuomet į sandarų indą ar kitą tarą sudedami produktai, tuomet kaitinami vandenyje ar garuose, kol sunaikinami kenksmingi mikroorganizmai. Pasterizavimui daržovės, vaisiai turi būti tinkamai paruošti – nuplauti, kartais blanširuoti (apiplikyti verdančiu vandeniu). Tačiau retkarčiais nutinka, jog jau pasterizuotų konservų dangteliai išsipučia – tai reiškia, jog konservas buvo netinkamai pasterizuotas, nes konservuotuose vaisiuose, daržovėse yra prasidėjusi ir toliau vyksta mikroorganizmų veikla. Toks konservas nėra tinkamas vartoti.

Panašusturinys

3 pigios alternatyvos majonezui iš avokadų, pupelių ir varškės: truksit vos 15 minučių, o tiks įvairiems patiekalams

Kiek daug reikalų per Kalėdas: TOP 5 šventiniai patiekalai, kuriuos galima pasiruošti iš anksto

„Superšeštadienio“ pasiūlymai – kiekvieno skoniui: paruošite pietus ir mėsos, ir žuvies mėgėjams

Jau paruoštus konservus, reiktų laikyti ne aukštesnėje kaip +10 0C temperatūroje, o užšaldytus – ne aukštesnėje kaip -18 0C ir būtinai sausoje vietoje.

Laikui bėgant konservuotas maistas kinta, juose gali pradėti daugintis sveikatai pavojingi mikroorganizmai. Konservų, kurie yra su pelėsiu ar turi kitų gedimų požymių valgyti nepatartina. Nors, jei ir nugriebsite pelėsį keliais centimetrais žemiau, tai negarantuos, jog jį pašalinote visą, o produktas tapo saugus vartoti.

Namų sąlygomis paruošti konservai turėtų būti suvartojami per vieną sezoną arba kaip įmanoma greičiau.

Šiame straipsnyje
+++ EglutėsInvesticijos

Savaitės Klausimas

Ar sutiktumėte mokėti didesnius mokesčius krašto gynybai finansuoti?

Komentuoti

Siūlomas turinys

Elektromobilių įkrovimo stotelių įrengimo Joniškio rajone planas

Elektromobilių įkrovimo stotelių įrengimo Joniškio rajone planas

19 lapkričio, 2025
„Jievaras“ dar kartą įrodė meistriškumą – I vieta Kuršėnuose

„Jievaras“ dar kartą įrodė meistriškumą – I vieta Kuršėnuose

18 lapkričio, 2025
Atnaujinta E. sveikatos sistema

Atnaujinta E. sveikatos sistema

18 lapkričio, 2025

Konfliktas svečiuose Joniškyje baigėsi muštynėmis tarp neblaivių vyrų

17 lapkričio, 2025
Aktuali informacija apie Saugėlaukio seniūnaitijos seniūnaičio rinkimus

Aktuali informacija apie Saugėlaukio seniūnaitijos seniūnaičio rinkimus

14 lapkričio, 2025
Mėsa tiesiog kris nuo kaulų, o išleisite mažai: patarimai ir gudrybės, kad šonkauliukai kaskart pavyktų tobulai

Mėsa tiesiog kris nuo kaulų, o išleisite mažai: patarimai ir gudrybės, kad šonkauliukai kaskart pavyktų tobulai

14 lapkričio, 2025
Daugiau
Kitos naujienos
Gydytoja apie populiarius plaukų slinkimo ir retėjimo gydymo būdus: kai kurie jų iš tiesų labai efektyvūs

Gydytoja apie populiarius plaukų slinkimo ir retėjimo gydymo būdus: kai kurie jų iš tiesų labai efektyvūs

Įsigaliojo nauji notarinių veiksmų įkainiai

Įsigaliojo nauji notarinių veiksmų įkainiai

© 2012 – 2022 manoRaseiniai.lt

  • Verslas
  • Žmonės
  • Jaunimas
  • Sveikata
  • Maistas
  • Nuomonės
  • Politika
  • Turizmas
  • Kultūra
  • Sportas
  • Pramogos
  • Kriminalai
  • Įvairūs
  • Verslas
  • Žmonės
  • Jaunimas
  • Sveikata
  • Maistas
  • Nuomonės
  • Politika
  • Turizmas
  • Kultūra
  • Sportas
  • Pramogos
  • Kriminalai
  • Įvairūs
  • RINA.lt
  • RINA.lt

Regioninės informacinės naujienų agentūros partneris.

efav

eLengvai tinklas.

eLengvai MEDIA GROUP

No Result
View All Result
  • Naujienos
  • Kontaktai

© 2012 - 2023 eLengvai - MEDIA GROUP // UAB MANO RASEINIAI.